Tuesday, November 16, 2010

Най-мощните лекарства



Най-мощното лекарство е светлината. Най-мощното лекарство е въздухът – диханието на Бога. Най-мощното лекарство е хлябът – Божието Слово. С тия лекарства си служат и растенията.

Лечебните свойства на растенията се дължат на светлината, на въздуха, на водата и на храната, която те възприемат. Ако бъдещите лекари възприемат моята система на лекуване, ще имат добри резултати. Един лекар ще бъде проводник на светлината, друг – на въздуха, трети – на водата, четвърти – на храната.

Бог е влязъл в хляба, в плодовете, във водата, във въздуха и в светлината – пожертвал се е. Който обича Бога, възприема го като част от себе си. Такъв човек се лекува. Затова яжте с любов, пийте с любов, приемайте светлина с любов.

Лечение чрез храна
Храненето е метод за лекуване, но трябва да се знае каква храна да се употребява и кога да се храни човек

По време на боледуване и след оздравяване от дадена болест човек се нуждае от специфична храна. Например, който е боледувал от треска, иска да яде кисело; при друга болест човек се нуждае от сладка храна. Едно трябва да се знае: всеки плод има своето велико предназначение. Следователно, ако се храниш с ябълки, ще придобиеш едно качество, ако се храниш със сливи, ще придобиеш друго качество. Каквато храна яде човек, такъв става.

Продълговатите плодове представят интелигентност, а валчестите, кръглите – живот и чувства.

Плодовете не са нищо друго, освен съвкупност от енергии, които функционират в тия форми.

Ябълката се е създала в астралния свят, а крушата и лимонът – в умствения. Като погледнете формата и цвета на домата, ще установите, че той е останал назад в развитието си. По-далеч от живота на стомаха той не е отишъл. Материалистите са подобни на доматите.

Черешата представлява символ на природата. Червената череша, като и всички червени плодове, излязоха от рая. Ако искате да подобрите кръвообращението си или сте малокръвен, яжте череши. В тях се крие законът на свободата.

Картофите придават само едно качество на човека - правят го доволен, да се задоволява с малко. Ябълката прави човека благ, мек, снизходителен към хората. Ябълките влияят добре за тонизиране на нервната система.

Орехите влияят добре на мозъка като храна,а житото влияе добре на сърцето. Ако искаш да бъдеш сладък, благ - яж грозде.
Ако детето е малокръвно, давайте му повече круши; ако е грубичко по характер, хранете го с ябълки; ако му липсват благородни чувства, хранете го с череши. Какво дават дренките? Ако сте безхарактерен, отпуснат, като ядете дренки, придобивате устойчивост в характера. Те доставят желязо в кръвта.

При малокръвие – яжте краставици. Някой казва: имам неврастения! Яж грах! Друг казва: страдам от хипохондрия. Яж жито! Казват за някого, че е много сприхав. Дайте му да яде царевица! Еди-кой си не обича да устоява на своите задължения. Дайте му да яде ръж! В ръжта има нещо идеално, тя расте нависоко – като влезе в човека, създава висок идеал.
Който иска да бъде здрав, ще яде непържен лук и да яде готвено от човек, който обича. Лукът е лековит, когато се яде суров, печен или варен, но не и запържен. Когато се нареже на ситно и се запържи, той губи своята магнетична сила.

Краставицата действа благотворно върху нервната система, но да се яде сутрин и на обяд. Яде ли се вечер, тя се отразява зле върху стомаха. Заболее ли човек от атеросклероза, да яде по възможност по-проста и чиста храна, да се храни с варено жито, с варен ориз и плодове.

Който иска да лекува хрема, да яде по три-четири пъти на ден праз лук. За очите ще ядете леща. За бъбреците – фасул. За хубав тен на кожата – грах.

Ако изпаднете във физическо неразположение, ще трябва да изпиете сока на два-три лимона със захар, а след това да изпиете сока на няколко портокала. Яжте повече спанак и коприва, за да почерните косите си. Ако стомахът ви е разстроен, сварете дренки или пък ги яжте пресни. Дините, дренките, тиквите регулират стомаха.

Плодовете изобщо развиват благородни чувства. Само че не трябва да се преяжда, да се претоварва стомахът.

Храносмилане и мисъл

Който има здрава храносмилателна система, той е весел, жизнерадостен, работлив. Срещнете ли човек с изсъхнало лице, жълт, неразположен за работа, ще знаете, че храносмилателната му система не е в изправност. Той не може да работи, гледа на всичко мрачно, песимистично, няма вяра в живота.

Храносмилането се отразява върху кръвообращението, кръвообращението се отразява върху дихателната система, дихателната система се отразява върху нервната система, а тя – върху мозъка, седалището на мисълта. Ако всички процеси се извършват правилно, и мисълта ще бъде права.

Адът се намира в червата на човека, ето защо, когато някой трябва да се лекува, най-първо ще очисти стомаха и червата си.

Здравето е хармония

В света съществуват хора , чисти и свети, които излъчват от себе си особена вътрешна сила. Тази сила храни човека, както физическата храна. Човек може да се храни не само чрез храната, която употребява, но и чрез въздуха и светлината. Въздухът се приема през порите, а за да се отворят те е необходимо човек да пости и да се поти.

Божественият живот обаче не се заключава само в пост, в измъчване на тялото, в изопачаване на ума и сърцето, но в абсолютна хармония. Ще ядеш, без да преяждаш; ще спиш, без да се успиваш; ще се обличаш, без излишъци.

На Небето болни хора не приемат. Там ще ви запитат: „Защо сте болни? Пари ли нямахте, храна ли нямахте, въздух ли нямахте, вода ли нямахте? Всичко това ви е дадено в изобилие, но вие не сте го използвали както трябва. Хайде сега, идете отново на земята, да се научите правилно да се ползвате от благата.“

Духовните хора трябва да бъдат абсолютно здрави по тяло, по сърце и по ум.

Водата като лекарство



Ако разбирахте свойствата на водата, бихте могли да лекувате с нея всички болести. Водата, с която ще се лекувате, трябва да бъде абсолютно чиста.
Ако искате някакви лекарства, било като лечебни средства, или средства за прочистване, ще ви препоръчам следните: изпивайте на ден по 2-3 литра чиста гореща вода. Ако сте на крак, носете сам вода, което се отразява благотворно върху организма.

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

И ако ние знаем къде се намират най-хубавите извори, трябва да я донасяме оттам, даже ако са на 5-10 километра.

Сърцето е пулсът на целия Космос



Съвременните физиолози имат особено понятие за сърцето. Те го смятат нещо като помпа, от чието свиване и разпущане кръвта се движи из цялото тяло. Това е вярно отчасти, защото сърцето само не докарва кръвта в движение. Причината е особена жива сила, която се появява като течение в организма и кара клетките на сърцето да пулсират. Тази сила има свой регулатор в мозъка. Следователно, клетките на сърцето са разумни същества с голяма интелигентност. След клетките на мозъка по интелигентност идват клетките на сърцето.

Сърцето е пулсът на целия космос. Когато земята се е отклонила на 23 градуса от своя път, тогава и сърцето се е отклонило също така на ъгъл от 23 градуса. Това е причината, загдето то е малко вляво, а не в средата. Един ден, когато земята се върне в първоначалното си състояние, сърцето ще дойде точно в средата, както е било при създаването на първия човек.

От време на време човек трябва да измерва пулса на сърцето си, да види ритмичен ли е или не. Ако пулсът му не е ритмичен, това показва, че има нещо криво в неговите чувства.

Чистота вътрешна и външна

За да се подобри животът на хората, както и здравословното им състояние, на всички се препоръчва вътрешна и външна чистота. Чистотата е в състояние да закрепи здравето на човека, да запази енергията и да продължи живота му.

От всеки човек се изисква физическа, сърдечна и умствена чистота. По улиците, в дома или на планината, навред човек трябва да спазва абсолютна чистота. Който съзнателно поддържа чистота на физическия живот, той ще бъде чист и в сърдечния, и в умствения си живот. Може ли човек да говори за висок идеал, за вяра в Бога, ако не спазва елементарната чистота на физическия свят? Чист трябва да бъде човек във всяко отношение.

Единственото спасение на човека от микробите се заключава в чистата кръв. Когато кръвта е абсолютно чиста, човек устоява на всякакви микроби. И да попаднат в кръвта му, те нямат условие за размножаване. Чистотата е защита на човека от ония невидими, тайни врагове, които внасят най-силните отрови в организма на човека.

Дисциплинирайте мисълта си

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде, и това, което постоянно отрича, и то ще дойде. Ако помислите, че ще забогатеете, ще забогатеете; ако помислите, че ще загазите, ще загазите. Ако мислите, че ще се разболеете, болестта ще дойде.

Няма орган в човешкото тяло, който да не се управлява от известен род мисли и чувства. Една светла и възвишена мисъл, често повтаряна чистосърдечно и безкористно, предава нещо на човека. Природата възнаграждава за всяка добра дума, за всяка добра мисъл, отправена към някого. Така човек може да си помага при различни заболявания.

Мислете за здравето, за да го привлечете и усилите. Разумното, доброто, великото в човека е в състояние да се бори с микробите, които причиняват болестите.

Когато мисълта е силно концентрирана, простуда не може да има. Никога не допущайте в себе си мисълта, че ще може да се простудите. Допуснете ли тази мисъл, вие сте поканили вече болестта на гости.

Вслушвайте се в собствения си глас

Ако някой човек ви е дал нещо за ядене и в него е вложил лоша мисъл, вие като го изядете, че почувствате мисълта и ще изпитате неразположение. В миналото хората, които са знаели тези тайни от природата, никога не са искали да ядат хляб, месен от лош човек, понеже са знаели, че в хляба има нещо вложено, което не е хубаво. Това се отнася и до всичко подарено. Щом не го приема сърцето ти, щом не ти е приятно, не го приемай.

Гледам някой специално избягва да минава по някои улици. Може да обикаля, но ще мине по тези улици, където му е приятно. Може земните течения да не съответстват на неговия организъм или мислите на хората, които живеят на тази улица, да не се хармонизират с неговите – все има нещо. Това не е суеверие. Това е предпазване.

Ако всички слушате вашето вътрешно радио, то ще ви каже откъде да минете, как да тръгнете и тъй нататък. Хората сега в нищо не се вслушват – ядат, когато не трябва, спят, когато не трябва, и искат да са здрави.

Петър ДЪНОВ


Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home