Friday, January 01, 2010

Луна
За всичко на този свят си има специален ден - за приятелство, за тихи разговори, за разпалено изясняване на отношенията, за работа и за почивка. Този ден се определя от магьосницата Луна. Който знае нейните тайни, държи съдбата в ръцете си.
Нощното светило влияе на всички наши постъпки. За да разберете кога с какви дела е най-добре да се занимавате, се възползвайте от този календар.
Пресмята се кой ден след новолунието е денят, който ни интересува и се информираме с какво препоръчва Луната да се занимаваме през това време и кои проблеми е по-добре да отложим.

1-ви ден след новолуние: Важен за вземане на сериозни решения и покровителства хората на действието. В този ден смело можете да влезете при шефа и да поговорите за трудовото възнаграждение.

2-ри ден след новолуние: Често ни посвещава в различни тайни. Но само тези от нас, които нигога не повишават глас и не изпитват чувство за завист

3-ти ден : Създаден е за размисъл. Ако в нашия живот има повече въпроси, отколкото отговори, днес е времето да възстановим равновесието. Лоша полиджба е ако разсипете олио. Това означава, че взетото решение не е правилно и вие сте на грешен път.

4-ти ден: Стига напрежение! По-добре не изяснявайте отношенията си с любимия, не попадайте пред погледа на началството, не настъпвайте в трамвая нахалника - ще ви наругае с латиноамериканска емоционалност. И главното - не си струва да взимате важни решения. Всичко гореказано не касае авантюристите. Те са любимците на лъжовния четвърти ден на лунния календар.

5-ти ден: Денят на щастието. Добре е да го посветите на семейството и децата. Ващите близки ще бъдат настроени на положителна вълна. Освен това, този ден покровителства влюбените. Чистосърдечното признание на чувства ще срещне взаимност, а а срещите в този ден ще минат успешно.

6-ти ден: В древността на този ден са гадаели по облаците. Наумете си едно желание, погледнете към небето и се постарайте да определите по формата на облака какво ви чака.

7-ми ден: Помага да се сбъднат и най-чудноватите мечти. И главното - да успеете, да се откажете в точното време на точното място.

8-ми ден: Ден за оправдания. Създаден е да прощаваме и да търсим прошка.

9-ти ден: Не е особено успешен. Заблуждения, съблазни и измами ви преследват на всяка крачка.

10-ти ден: По-добре да го посветите на релаксацията и разни козметични процедури. Не бива да планирате нищо особено в този ден.

11-ти ден: Посветете го на здравето си, яжте кисело мляко, мъчете тренажорите или пък се занимавайте с най-приятния спорт - любовта.

12-ти ден: Хубаво време за всякакви начинания и вземане на решения. Счупената чаша или чиния означава самота и страдание.

13-ти ден: Внимание! Можете да срещнете по пътя си "излишния" човек. Например новопоявилият се герой-любовник може да открадне портмонето ви, да се окаже многотеден баща или приятел на съпруга ви.

14-ти ден: Създаден е, за да се къпете в щастие и да получавате от живота удоволствие. А ето какво категорично не бива да правите в този ден - да се поддавате на очаянието.

15-ти ден: Ден за раздяла. Изгонените от вашия живот никога няма да се върнат, което ще ви избави от мъчителни разговори за изясняване на отношенията. Но внимавайте, защото ако кажете на някого "Измитай се оттук!", той също няма повече да се появи.

16-ти ден: Съветва да се държите по-скромно. Колкото по-малко внимание привличате към своята персона, толкова по-добре.

17-ти ден: В древността е бил ден за почит към виното и за Вакханалии. Полезни са веселите трапези, сексът и всичко, свързано с удоволствията.

18-ти ден: Ден на надеждата и любовтта. Точно днес можете да опитате да изясните всякакви заплетени лични отношения.

19-ти ден: Успешен за блондините и блондинките с дълбоки сини очи. А брюнетите и брюнетките с тъмни очи не могат да се похвалят с особени успехи. Или те ще дразнят всекиго или всички ще се дразнят от вас. Да се избавите от негативните емоции ще ви помогне огънят. Запалете вечерта в къщи повече свещи.

20-ти ден: Добър е за чревоугодници. Всичко, което ще бъде изпито и изядено, ще бъде от полза. А от мисловните процеси е време да си починете.

21-ви ден: Ден на храбростта и силните постъпки. Ето кога вие можете спокойно да извършите истински подвиг - да спасите нечий живот или да помогнете в сложна ситуация.

22-ри ден: Гарантира ви несъмненен успех в обществото. Непременно идете на гости.

23-ри ден: Човекът говори истината, само истината и нищо друго. Но такава откровенност понякога може да докара кавга.

24-ти ден: Най-добре е да посветите този ден на своите близки. А в работата не си струва да обръщате внимание на началството и на колегите.

25-ти ден: Обяснете се в любов, устройте си романтична среща, запознайте се с нови хора. И не се бойте от експерименти. Устройте си ден за бягане с препядствия и побеждавайте.

26-ти ден: За предпочитане е да го прекарате по-спокойно. Въздържайте се от претоварване на работата, от употреба на алкохол и много пикантни блюда.

27-ми ден: Преминава под патронажа на Нептун. Към решаването на поставните задачи е по-добре да се движете постепенно и без да бързате. А с представителите на противоположният пол общувайте много внимателно. Много голяма е вероятнността да се позабавляват и да ви изоставят бързо.

28-ми ден: Благоприятен за занимания с домакинство, начало на ремонт и преместване на мебели.

29-ти ден: Доста опасен. В древността са го наричали ден на разгула и чистата сила. Откажете се от излишната самоувереност и се старайте дори да не мислите за бъдещите дела.

30-ти ден: Не всеки лунарен месец има 30-ти ден. Посветете го на равносметки във всички сфери на вашия живот.

Луната в знаците на зодиака - полезни препоръки и съвети
Луната в Овен - елемент Огън
Емоционално състояние и поведение: може да има проява на вътрешно нетърпение и повишена раздразнителност, прибързаност, необмисленост в постъпките. Увеличава се вероятността от спорове, кавги, разногласия в отношенията.
Препоръчва се: През тези дни е добре да се планират краткосрочни дела, особено изискващи физическа енергия. Полезно е да се заемете с физически упражнения, но е необходимо да бъдете внимателни, за да не получите ненужна травма. Пазете очите и главата си.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на главата, очите. Отложете също посещаването на стоматолог и фризьор за друг ден. Избягвайте силните спиртни питиета в големи количества, а също чаят и кафето. По-добре е да ги замените с чиста вода. Много внимателни трябва да бъдете при боравенето с огън, взривни вещества, режещи инструменти и прибори, а също на път – и като пешеходци, и като водители на моторни превозни средства.
Луната в Телец - елемент Земя
Емоционално състояние и поведение: увеличава се склонността към основателност, благоразумие и умереност в поведението. В поведението може да се наблюдава пестеливост, инстинкт за спестяване, внимателно отношение към своите собствени ресурси (имущество, финанси и др.), а също упоритост, консерватизъм, недоверие към всичко ново, непроверено.
Препоръчва се: да положите усилие за укрепване на социалното и материалното си положение, да правите капиталовложения. Благоприятно време за физическа работа - за копаене, за садене на растенията (в това число на вилата). Полезно е да излезете сред природата. Това време може да се използва за покупка на красиви или трайни, надеждни вещи за продължително използване, например мебели, имоти и т.н.
При влажно и студено време се погрижете за врата и ушите си – обърнете им внимание.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на гърлото, носа, ушите, врата, гръкляна, трахеите, челните синуси, щитовидната жлеза. А също е по-добре да отложите дела, изискващи бърза реакция и съобразителност.
Луната в Близнаци - елемент Въздух
Емоционално състояние и поведение: бърза смяна на настроенията, емоциите са повърхностни, увеличава се контактността, бързината на реакцията и скоростта на мисленето. Поведението се активизира, може да се наблюдава суета и подвижност, желание да се заемете с няколко неща наведнъж, а също стремеж да се движите повече и да общувате с хората
Препоръчва се: интелектуална работа, търсене, натрупване и обработка на информация, кратки пътувания, командировки, а също написване и изпращане на кореспонденция, телефонни разговори, преговори. Може да се сключват краткосрочни сделки, да се купуват книги, вестници, списания, а също всякакви дреболии, които няма да се използват продължително време. Полезно е да се правят физически упражнения за гъвкавост на раменете, ръцете, особено на чист въздух.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на раменете, ръцете, китките, белите дробове, бронхите. Избягвайте задушните, замърсени помещения. Трайните капиталовложения, началото на продължителни дела, покупката на недвижими имоти и мебели е по-добре да отложите за друг период.
Луната в Рак - елемент Вода
Емоционално състояние и поведение: възможна е повишена емоционалност, впечатлителност, дълбоки преживявания, а също обидчивост, ранимост в общуването с окръжаващия свят. Собствените емоции могат да прелеят и да се стоварят безразборно върху окръжаващите.
Препоръчва се: да се занимавате с всички домашни дела, да създавате домашен уют, да се грижите за близките си. Може да се правят запаси за бъдещето. Периодът е добър за пътешествия по вода, за почивка край реки, езера, а също за укрепване на роднинските отношения. По това време е ефективно лечението на заболявания, свързани с обмяната на веществата, за хирургични операции на краката в областта на коленните стави и сухожилията. Благоприятно е за посещаване на стоматолог (въпреки, че е по-добре да не се вадят зъби).
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на стомаха, коремната кухина, диафрагмата, гръдния кош, млечните жлези, задстомашната жлеза, жлъчния мехур, лимфната система. Избягвайте подозрителната храна, не претоварвайте стомаха си.
Луната в Лъв - елемент Огън
Емоционално състояние и поведение: радостно приповдигнато настроение, творчески подем, в поведението може подчертано да се прояви чувство за собствено достойнство и потребност от признание, желание да се покажете от най-добрата си страна и да заслужите похвала. Емоциите могат да бъдат ярки, понякога като “за показ”.
Препоръчва се: да се организират празници, вечеринки, банкети, тържества; добре е да се посетят музеи, изложби, театри, кино, цирк, дискотеки и т.н. Благоприятни са също почивката, игрите, и общуването с децата. Препоръчва се да обърнете внимание на външния си вид – може да се разкрасите. Ако през този период се подстрижете, особено при растяща Луна, косата ви ще расте бързо и ще стане пищна като лъвска грива.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на сърцето, цялата сърдечно-съдова система, системата на кръвообращението, гръбнака, ребрата, диафрагмата, далака. Пазете сърцето си, избягвайте излишните вълнения.
Луната в Дева - елемент Земя
Емоционално състояние и поведение: повишено внимание към дреболиите (понякога, дребнавост), характерни са детайлност, щателност, взискателност, практичност. Ясност на мислите с минимум емоционални прояви, но е възможно да се "запънете" върху дреболии.
Препоръчва се: да решавате проблеми касаещи начина ви на живот, здравето, храненето и хигиената. Отлично време за лечение на кожни заболявания, провеждане на козметични процедури и диетични дни (особено при намаляваща Луна). Ако през този период се подстрижете, косата ви ще запази дълго време формата си (ще расте по-бавно). Това време е благоприятно за всякаква къртовска работа, изискваща повишено внимание и търпение, а също за работа на вилата или за садене на стайни растения (те се захващат бързо). Добро време за делова, научна, интелектуална работа, за обучение, за оформяне на документи, за повишаване на квалификацията си. Благоприятно е да се заемете с чистене, въвеждане на ред и чистота в дома си.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на стомашно-чревния тракт. Внимателно следете за качеството и количеството на употребяемата храна (повишена е чувствителността на стомаха). Веселието и празника е по-добре да отложите за друго време – те могат да се окажат твърде скучни.
Луната във Везни - елемент Въздух
Емоционално състояние и поведение: засилва се желанието за хармония, равновесие, взаимоотношение с хората, повишава се чувствителността към проява на грубост, безтактност и всякаква дисхармония. Изостря се чувството за красота. В настроението и поведението може да се прояви нерешителност и неопределеност.
Препоръчва се: общуването с бизнес и брачни партньори, новите запознанства, да се приемат гости. В това време най-добре ще потръгне работа, свързана с украсата на окръжаващото пространство, с обществените и партньорски взаимоотношения. Периодът е добър за художниците, изкуствоведите, а също за юристите, социолозите, психолозите-консултанти. Трябва да се окажат успешни пластичните и козметични операции, лечението на зъбите и органите на слуха.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на бъбреците, надбъбречните жлези, кръста, целият гръбнак. Вземането на важни решения е по-добре да се отложи за друг период.
Луна в Скорпион - елемент Вода
Емоционално състояние и поведение: става много активно подсъзнанието, нараства интуицията, способността да разбирате скритото, необяснимото. Емоционалната сфера е претоварена, емоциите са напрегнати и могат безконтролно да се излеят върху окръжаващите. Засилва се критичността, подозрителността, язвителността.
Препоръчва се: да се занимавате с творческа, интелектуална работа, изискваща ентусиазъм и много енергия; добро време за тренировка на необичайните ви способности. Периодът е добър за изпитания на нова техника, за работа, свързана с огън и метал. В тези дни имате възможност да решите дълго не поддаващи се на решение задачи, да се заемете с проблеми, до които нямате пряк достъп. Благоприятно време за разкриване на тайни, за намиране на загубени вещи. Може да започнете ремонт, свързан с разрушаване на ненужното и остарялото, но е необходимо да внимавате при работа с инструменти. Ако е необходимо, ще бъде успешно лечение на гърлото, на горните дихателни пътища, синузита, хремата, ринита.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на слабините, на половите органи и цялата отделителна система, на жлезите с вътрешна секреция, на дебелото черво, на бъбречните легенчета, на пикочоотделителните пътища. Избягвайте тълпите; семейните тържества е по-добре да се отложат за друг период (емоционалната напрегнатост може да доведе до скандали). Бъдете внимателни в метрото, при работа под земята.
Луна в Стрелец - елемент Огън
Емоционално състояние и поведение: засилва се оптимизмът, жизнерадостността, щедростта, благожелателността, стремежът към покровителство, а също желанието да пофилософствате, да разширите своя кръгозор или да се разходите до някъде.
Препоръчва се: да пътувате, да отидете на екскурзия, всячески да разширявате кръгозора си, да се запознаете с културата на чужди страни, да обсъждате философски проблеми. Ефективно е обучението и преподаването. Времето е благоприятно за решаване на юридически проблеми, за начало на съдебно дело, за подаване на рапорти, за изявления, а също за начало на сътрудничество със задгранични фирми. Перспективни са всички занимания, свързани с животните, спортът (особено конният), дресировката на кучета. Благоприятно време за лечение на болести на белите дробове, ефективни са всички дихателни практики.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на бедрата, тазовата област, седалищният нерв, кръстеца и бедрената кост. Неподходящо врем за строителство, за земеделска работа, за занятия, свързани с обработката на камъни.
Луна в Козирог - елемент Земя
Емоционално състояние и поведение: засилва се самоконтролът, предпазливостта, честолюбието, търпението, консерватизмът, отговорността, организираността. Появява се хладност или скъперничество в проявата на емоции, понякога желание да се усамотите.
Препоръчва се: планирането и началото на продължителна, упорита работа, съблюдаването на трудовата дисциплина. В този период може да свършите онова, което отдавна отлагате. Периодът е благоприятен за общуване с влиятелни хора от по-старото поколение, за строителство, за работа с камъни, за покупко-продажби на недвижими имоти, земеделски участъци. Ако ви болят коленете, препоръчва се да им направите компрес. Ефективно е лечението на язви, гастрити и други заболявания на стомаха.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на коленете, сухожилията. Може да не ви се отдаде да организирате семейно тържество – участниците в него ще се окажат сковани. Времето е неподходящо за постъпване на работа, за обръщане към началството, към органите на властта, за получаване на парични дотации, кредити, заеми. Избягвайте силното натоварване на коленете. Лечението, ваденето и протезирането на зъби отложете за друг период.
Луна във Водолей - елемент Въздух
Емоционално състояние и поведение: засилва се интересът към всичко ново, необичайно, в главата ви нахлуват неочаквани идеи. Появява се също някаква ексцентричност на поведението, импулсивност, емоционално безпокойство (това може да е провокирано от нови идеи).
Препоръчва се: научна и интелектуална работа, а също работа, свързана с обществото (психология, социология, астрология), с новите обществени течения. Периодът е добър за хората, работещи с електричество, електроника, с нови технологии, за изобретателите, и онези, които се занимават с нещо необичайно за повечето хора (например, с астрология). Времето е много благоприятно за общуване с единомишленици, с приятели по интереси. Подходящ момент за провеждане на симпозиуми, конференции, за изказвания в партийни организации, кръжоци, секции, общества. Ефективни са всички форми на закаляване с вода, всички форми на активност за подпълване запасите от бодрост на духа и тялото, полезно е да ускорите работата на сърцето, на съдовата система, на кръвта.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на вените, ставите, пищялите, очите. Бъдете внимателни при работа с електричество и всички електроприбори. Това не е най-подходящото време за обръщане към официални инстанции.
Луна в Риби - елемент Вода
Емоционално състояние и поведение: засилва се чувствителността, емоционалността, чувството на състрадание, появява се желание да се разслабите, да помечтаете, да поспите, да пожалите себе си, да поплачете.
Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на стъпалата, пръстите на краката. Повишена е опасността от гъбични и вирусни заболявания. Избягвайте спиртните напитки, не пресните и подозрителни продукти, силно действащите лекарства (възможни са отравяния, алергии). Не се намесвайте в съмнителни ситуации – има голяма вероятност от измама.


Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home