Saturday, June 21, 2008

Окото на Дева

Всички древни езичници и християни са вярвали, че най-ранното човечество е било раса на гиганти. Разкопки на някои гробници и пещери в Америка вече са дали в отделни случаи групи от скелети с ръст девет и дванайсет фута. Тези скелети принадлежат на племена на ранната Пета Раса, днес изродили се до средното равнище между пет и шест фута.

Но лесно може да се повярва, че титаните и Циклопите на древността действително са принадлежали на Четвъртата /на атлантите/ Раса и че всички следващи легенди и алегории, срещани в индуските Пурани и в гръцките поеми за Хезоид и Омир, са били основани на смътни спомни за действително съществуващите Титани – хора със страшна, свръхчовешка сила, даваща им възможност да се защищават и да държат на разстояние гигантските чудовища на Мезозойския и ранния Ксенозойски период - както и за истинските Циклопи, „Три-Оките“ смъртни. В Коментариите на Пураните четем:

„В онези далечни времена на мъжете-женствените /хермафродитите/ съществували четириръки човешки същества; с една глава, но с три очи. Те са можели да виждат пред себе си и зад себе си. След изтичането на една Калпа /след разделянето на половете/ духовното зрение на хората станало замъглено, вследствие на тяхното падение в Материята, и съответно на това Третото Око започнало да губи своята мощ...

Когато Четвъртата Раса достигнала своята средна възраст, дошло време да се събуди Вътрешното Зрение и то да се придобие чрез изкуствен стимул, този процес бил известен на древните Мъдреци...На свой ред Третото Око започнало постепенно да се вкаменява и скоро изчезнало. Двуликите станали еднолики, окото влязло дълбоко в главата и сега то е погребано под косите.

По време на дейност на Вътрешния Човек /по време на транс и духовни видения/ окото набъбва и се разширява. Архатът вижда и го чувства и съобразно с това регулира своите действия… Непорочният Лану /Ученик, Чела/ не бива да се страхува; който не пази своята чистота /който не е целомъдрен/, няма да получи помощ от „Окото на Дева“.

За съжаление това е така. „Окото на Дева“ вече не съществува за мнозинството от човечеството. Третото око е мъртво и повече не действа; но то е оставило след себе си свидетелство за своето съществуване. Това е епифизата. Що се отнася до „четириръките“ хора, именно те са станали прообрази на индуските богове.

Елена БЛАВАТСКА Из „Тайната доктрина“

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home