Thursday, June 19, 2008

Атомът има съзнание

Атомът е образуван от сферообразна форма и съдържа в себе си ядрото на живота. Физическият атом съдържа в себе си четиринадесет милиарда подобни частици, които се проявяват като едно цяло. Той е съставна част на всяка форма; именно съвкупността на атомите я образува. Атомът откликва на: електрическа стимулация, засягаща неговата обективна форма; на магнитна стимулация, въздействаща върху неговия обективен живот. Общото въздействие на двете стимулации предизвикват вътрешен растеж и развитие.

Атомът съдържа в себе си три главни и седем по-малки спирали, но само четири от тях функционират на дадения стадий, а петата е в зародиш. Той се характеризира със седморна вътрешна структура в процеса на еволюцията.

В „Тайната доктрина“ на Елена Блаватская четем: „Абсолютният интелект вибрира във всеки атом. Където има атом на материята, там има живот. Атомът е конкретна проява на Универсалната Енергия. Всеки атом във вселената обладава потенциално самосъзнание. Атомите и душите са синоними на езика на Посветените. Той напълно принадлежи към сферата на метафизиката. Божеството е скрито вътре във всеки атом.

Всеки атом е обречен на непрекъсната диференциация. Задачата на неговата еволюция е Човекът. В центъра на всеки атом има зародиш. Във всеки атом присъства топлина. Всеки атом има седем плана на битието. Атомите са вибрация.“

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home